Jak zrobić Babeczki waniliowe z kawałkami czekolady

To najprostszy na świecie przepis na babeczki z kawałkami czekolady. Mimo iż są proste i szybkie w przygotowaniu, zachwycą smakiem i zapachem. Są miękkie i delikatne, pyszne. Moje dziecko je uwielbia.

babeczki waniliowe z kawałkami czekolady – lista składników:

  • O,5 szklanki mleka
  • 3 jajka
  • Szczypta soli
  • 50g gorzkiej czekolady
  • 0,5 łyżeczki sody
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 szklanki mąki
  • 0,5 szklanki oleju
  • 1 szklanka cukru

babeczki waniliowe z kawałkami czekolady Jak zrobić

Zobacz koniecznie: inna ciekawa receptura

1. Wymieszaj mleko i olej z jajkami. Mąka, proszek do pieczenia, pop, cukier, sól i drobno posiekana czekolada dobrze łączą się z płynnymi składnikami (użyj łyżki; blender nie jest potrzebny). Ciasto powinno wypełnić formę na muffiny do 3/4 jej wysokości. Babeczki, które właśnie upiekły się w piekarniku, układamy na ruszcie i pieczemy przez 13 do 15 minut w 180 stopniach, lub do pojawienia się tzw. suchego patyczka. Możesz usunąć je z formy po pięciu minutach i pozwolić im całkowicie ostygnąć.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *