Jak zrobić Babeczki ryżowe

babeczki ryżowe – składniki:

  • 3 jajka
  • 60 g masła
  • 150 g mąki
  • 1 łyżka rumu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki cukru
  • 50 g cukru pudru
  • 1 szkl. mleka
  • 75 g ryżu
  • sól

babeczki ryżowe Jak przygotować

Zobacz także: inna ciekawa receptura

Babeczki z ryżem: przesiej mąkę do blendera, a następnie dodaj proszek, sól i każde jajko po jednym na raz. Uwzględnij rum, cukier, margarynę i mleko. Mieszaj mieszankę, aż będzie gładka. Po dodaniu ryżu delikatnie wymieszać. Ustaw biszkopt na 20 minut w foremkach nagrzanych do 180 stopni Celsjusza. Trzymamy tak długo, aż ciasto będzie idealnie zarumienione, a babeczki wyrosną. Pozwoliliśmy mu ostygnąć. Wyłamujemy to z normy. Popraw cukrem pudrem. Weź udział w posiłku.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *