Jak zrobić Babeczki pomarańczowe z czekoladą

babeczki pomarańczowe z czekoladą – składniki:

  • 1-2 łyżki soku z pomarańczy
  • (około 8 sztuk)
  • polewa czekoladowa (np. czekolada + odrobina mleka
  • 1 i 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 20g gorzkiej czekolady
  • pszennej
  • skórka z 1/3 pomarańczy
  • 80g cukru
  • kandyzowana skórka pomarańczy
  • 2 jajka
  • 100g masła
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 100g mąki

babeczki pomarańczowe z czekoladą Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: babeczki jogurtowe z truskawkami
babeczki drożdżowe z truskawkami

Babeczki czekoladowo-pomarańczowe Utrwalanie: Masło po roztopieniu powinno być lekko schłodzone. W małym garnuszku rozpuść pastę i pozwól jej ostygnąć. Zmiel poncz z całkowicie umytej pomarańczy i wyciśnij idealną ilość soku. Czekolada jest krojona.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *