babeczki pomarańczowe z czekoladą – składniki:
- 1-2 łyżki soku z pomarańczy
- (około 8 sztuk)
- polewa czekoladowa (np. czekolada + odrobina mleka
- 1 i 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 20g gorzkiej czekolady
- pszennej
- skórka z 1/3 pomarańczy
- 80g cukru
- kandyzowana skórka pomarańczy
- 2 jajka
- 100g masła
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 100g mąki
babeczki pomarańczowe z czekoladą Jak przygotować:
Zobacz koniecznie: babeczki jogurtowe z truskawkami
babeczki drożdżowe z truskawkami
Babeczki czekoladowo-pomarańczowe Utrwalanie: Masło po roztopieniu powinno być lekko schłodzone. W małym garnuszku rozpuść pastę i pozwól jej ostygnąć. Zmiel poncz z całkowicie umytej pomarańczy i wyciśnij idealną ilość soku. Czekolada jest krojona.
Dodaj komentarz