Jak zrobić Babeczki na Halloween

Babeczki z pomarańczowym kremem i płynnym środkiem zachwycą zarówno dzieci, jak i dorosłych.

babeczki na halloween – składniki:

  • dżem pomarańczowy
  • 1 jajko
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 opakowanie mascarpone
  • 2 łyżki soku z marchwi (przecierowy lub tłoczony)
  • 1 szklanka mleka
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady
  • 2 łyżki kakao
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1 tabliczka białej czekolady
  • 2 szklanki mąki

babeczki na halloween Jak zrobić:

Zobacz koniecznie: inna receptura

Słabą czekoladę drobno siekamy. W dużej misce wymieszać z pozostałymi suchymi składnikami. W osobnej misce połącz jajko, mleko i olej. Mieszankę należy stopniowo dodawać do miski podstawowej. Mieszaj regularnie, aby uniknąć jakichkolwiek nieprawidłowości. Napełnij foremki na babeczki w 1/3 odtwarzaczem. Następnie dodaj niewielką ilość dżemu do każdego z nich. Babeczki należy podgrzewać przez około 15 do 20 minut w temperaturze 200 stopni. Białą czekoladę należy upłynnić pod prysznicem wodnym z ekspansją soku z marchwi, podczas gdy babeczki są w opiekaczu. Mocno schłodzić płynną czekoladę. Następnie stopniowo dodawać do mascarpone. Spodziewając się, że masa będzie tego wymagać, dodać cukier puder. Po ostygnięciu babeczek udekoruj je przygotowanym kremem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *