Jak zrobić Babeczki mocno czekoladowe

babeczki mocno czekoladowe – lista składników:

  • 1 łyżka domowego ekstraktu waniliowego
  • 0,5 szklanki kakao
  • 75 g gorzkiej czekolady
  • 50g masła
  • 0,75 szklanki cukru
  • 0,5 szklanki wody
  • 0,5 szklanki jogurtu
  • 0,75 szklanki czekoladowych kropelek do zapiekania
  • cukrowe śnieżynki do dekoracji
  • 250g serka śmietankowego w temp. pokojowej
  • 2 jajka
  • 1,5 szklanki mąki
  • Krem:
  • 100g masła
  • Ciasto:
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

babeczki mocno czekoladowe Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: mini ciasteczka

Ogromne czekoladowe babeczki Mieszanka: Mocowania należy generalnie przechowywać w temperaturze pokojowej. Delikatną margarynę utrzeć z cukrem i koncentratem waniliowym na puszystą masę. Dodawałam po jednym jajku cały czas ubijając. Mąkę, kakao i proszek do pieczenia połączyłam z wodą i zrobiłam jogurt. Do utartej masy dodawano również: po zmieszaniu jogurtu z kakao, mąką lub wodą. Ubijałem powoli, aż łączniki się połączyły. Delikatnie wszystko wymieszałam po włożeniu kropelek czekoladowych do piekarnika. Ciasto na 3/4 poziomu wykorzystałam do wypełnienia papierowych foremek. Przygotowałam 20 minut w 180°C. Na kuchennej patelni studziłam przygotowane wcześniej babeczki. Krem: Pod prysznicem wodnym pozwalam czekoladzie się zrelaksować. Użyłam masła do ubicia serka śmietankowego. Dokładnie wymieszać przed dodaniem schłodzonej czekolady. Był używany jako dekoracja na babeczkach z workiem cukierniczym. Aby zakończyć, użyłem smakołyków i płatków śniegu.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *