Jak zrobić Babeczki mleczne chlebowe

Zamiast bułek proponuję upiec te pyszne, mleczne babeczki chlebowe.

Składniki na babeczki mleczne:

  • 1 łyżeczka soli
  • szczypta cukru
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • 2 szkl mąki pszennej
  • 7 g drożdży suszonych
  • 2 łyżki chia+ do posypania
  • 3/4 szkl ciepłego mleka

babeczki mleczne Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: ciasteczka kakaowe

1. Użyj papierowych kubków do wyłożenia patelni na herbatniki. Umieść wszystkie ozdoby w misce i wymieszaj. Zrób piłkę z każdej z ośmiu sekcji po ich rozdzieleniu. Przed włożeniem ciasta do foremek posyp je nasionami chia. Przykryć ściereczką i odstawić na 20 minut w ciepłe miejsce. Następnie gotuj przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Możemy je jeść z serem lub kiełbasą jak zwykłe bułeczki.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *