Jak zrobić Babeczki marchewkowe z orzechami

Pyszne maleństwa, idealne na podwieczorek, do szkoły lub pracy. Dzięki marchewce są wilgotne, mają cudowny kolor i długo zachowują świeżość. Dodatkowym plusem jest to, że zrobisz je bardzo szybko 🙂

babeczki marchewkowe z orzechami – lista składników:

  • Składniki mokre:
  • 2 szkl startej na małych oczkach marchewki (ok 3 szt.)
  • 1/3 szkl siekanych orzechów włoskich
  • 3 jajka
  • 2 łyżeczki sody lub proszku do pieczenia
  • 2 łyżki płatków owsianych
  • 3/4 szkl oleju
  • 1/2 szkl domowego cukru waniliowego
  • Składniki suche:
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 2 szkl mąki pszennej

babeczki marchewkowe z orzechami Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: owsianka z morelami


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *