Jak zrobić Babeczki makaronowe

babeczki makaronowe – składniki:

  • 1 jajko
  • 100 g makaronu ugotowanego
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • rzepakowego
  • 1 łyżka oleju
  • 125 g mozzarelli
  • 2 łyżki selera konserwowego
  • 1 łyżeczka suszonych pomidorów
  • 125 g ricotty
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 100 g kiełbasy( najlepiej dość pikantnej)

babeczki makaronowe Jak zrobić:

Zobacz również: inna receptura

Babeczki z makaronem Frankfurterkę wyjąć z kosza i pokroić cienko; Umieść wszystkie 24 kawałki w misce i drobno strząśnij nadmiar frankfurterek. Kiedy mamy małe kluski, od razu je dodajemy; Kiedy mamy ogromny makaron, najpierw dzielimy go na mniejsze kawałki. Mozzarellę i seler naciowy należy dodać do pozostałych składników po ich odsączeniu i pokrojeniu w drobną kostkę. W jednej misce połącz suszone pomidory, ricottę, koncentrat, olej, sól i jajko. Połącz różne składniki. Na talerzu w kształcie babeczki umieść plasterek frankfurterki w każdej babeczce. Po napełnieniu każdej babeczki udekoruj każdą plasterkiem kiełbasy. W nagrzanym piecu gotuj przez 25 minut w temperaturze 200 stopni.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *