Jak zrobić Babeczki łaciate z czekoladą

Składniki na babeczki łaciate:

  • Ciasto:
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • pszennej
  • 200ml. mleka
  • 80ml. Oleju
  • 12 kostek mlecznej czekolady
  • Dodatkowo:
  • 250g. mąki
  • 2 duże jajka
  • 3 łyżki kakao
  • 2 łyżki mleka
  • 80g. cukru

babeczki łaciate Przygotowanie:

Zobacz również: kruche czekoladowe ciasteczka

Ciasto na babeczki z kawałkami czekolady: Mieszamy trzepaczką mokre składniki. Wymieszać również na sucho. Za pomocą trzepaczki wymieszaj ze sobą obie miski. Ciasto podzielić na dwie części. Połącz kakao i mleko w jednej misce. 2. Wyłóż kształt babeczki papierowymi kubeczkami. Zarówno ciemne, jak i jasne ciasto powinno wypełnić je do około 3/4 wysokości. Umieść tabliczkę czekolady w centralnym punkcie każdego z nich. Wykorzystaj ledwie wystarczającą ilość światła uderzającego do pokrycia. Przygotuj się do pracy w 180 stopniach przez około 15 do 20 minut. Po wyjęciu pozostaw do ostygnięcia na metalowej podstawce. Weź udział w wybuchu!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *