Jak zrobić Babeczki kruche z kremem

babeczki kruche z kremem – lista składników:

  • 7 łyżek cukru pudru
  • 2 jajka
  • 25 dag mąki
  • 15 dag masła lub margaryny
  • aromat waniliowy
  • krem budyniowy

babeczki kruche z kremem Przygotowanie:

Zobacz również: inna receptura

Babeczki ze śmietaną: przesączoną mąkę zastąp tłuszczem, dodaj jajko, cukier i aromat. Podziel ciasto na równe części i umieść w lodowej skrzyni na półtorej godziny. Ciasto rozwałkować na grubość 1/2 cm. i wypełnić foremki. Na blasze do pieczenia piecz je przez 45 minut w 180 stopniach, aż będą lekko złote. Delikatnie wyjąć ciastka z foremek i ostudzić. Załaduj naturalny produkt lub krem, gdy jest zimny.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *