pYSZNE MUFFINY JOGURTOWE Z TRUSKAWKAMI .Idealna do kawy czy herabty.
babeczki jogurtowe z truskawkami – składniki:
- Cukier puder do posypania
- 3/4 szklanki jogurtu naturalnego
- 6 truskawek lub innych owoców
- 1 łyżka cukru wanilinowego
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 /3 szklanki cukru trzcinowego
- 2 0 g masła
- 1 jajko
babeczki jogurtowe z truskawkami Jak przygotować:
Zobacz również: inny ciekawy przepis
1. W misce połącz cukier waniliowy, surowy słodzik i jajko. Ubij blenderem, aż będzie biały. Połącz jogurt naturalny i masło, aby się rozpuściło. Na samym końcu dodać mąkę i proszek do pieczenia. Mocowania idealnie do siebie pasują. 2. Po umyciu pokrój truskawki w małe, zwarte kształty. Ciasto powinno sięgać mniej więcej do 3/4 wysokości foremek silikonowych. Do surowego ciasta dodałam truskawki. 3. Pieczemy około 25 minut w 180 stopniach.
Dodaj komentarz