Jak zrobić Babeczki jogurtowe z truskawkami

pYSZNE MUFFINY JOGURTOWE Z TRUSKAWKAMI .Idealna do kawy czy herabty.

babeczki jogurtowe z truskawkami – składniki:

  • Cukier puder do posypania
  • 3/4 szklanki jogurtu naturalnego
  • 6 truskawek lub innych owoców
  • 1 łyżka cukru wanilinowego
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 /3 szklanki cukru trzcinowego
  • 2 0 g masła
  • 1 jajko

babeczki jogurtowe z truskawkami Jak przygotować:

Zobacz również: inny ciekawy przepis

1. W misce połącz cukier waniliowy, surowy słodzik i jajko. Ubij blenderem, aż będzie biały. Połącz jogurt naturalny i masło, aby się rozpuściło. Na samym końcu dodać mąkę i proszek do pieczenia. Mocowania idealnie do siebie pasują. 2. Po umyciu pokrój truskawki w małe, zwarte kształty. Ciasto powinno sięgać mniej więcej do 3/4 wysokości foremek silikonowych. Do surowego ciasta dodałam truskawki. 3. Pieczemy około 25 minut w 180 stopniach.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *