Jak zrobić Babeczki jagodowe ” Smerfetki „.

Z wielką przyjemnością podzielę się z wami przepisem na babeczki które dziś wymyśliłam. Pewnie zapytacie skąd ta nazwa? Również ja wymyśliłam a to dlatego że są z jagód. Jagody sama zbierałam w lesie z mężem mam swoje więc można wymyślać, tyle tylko że to już chyba ostatnie a zbierane dwa lata temu, tylko zamroziłam. Mam nadzieje że przepis wam się spodoba bo w sumie te jagody miały być jako sos do kluchów które dziś robiłam lecz szybko zmieniłam zdanie i powstały pyszne babeczki.

babeczki jagodowe – lista składników:

  • 1 łyżeczka cukru waniliowego,
  • 4 czubate łyżki śmietany 18 %,
  • 1 szklanka oleju,
  • 2 szklanki mrożonych jagód leśnych,
  • 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej.
  • 2 szklanki mąki pszennej (szklanka pojemność 210 ml),
  • 3 jajka,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1 szklanka cukru,

babeczki jagodowe Jak przygotować

Zobacz koniecznie: inna receptura

misce skonsoliduj śmietanę, mrożone jagody i trochę cukru pudru. Zmiksuj wszystko w blenderze, aż będzie wyglądać jak lody, a następnie pozostaw na dwadzieścia minut, aby się rozmroziło i zmieniło kolor na fioletowy. 2 Gdy mieszanina stanie się purpurowa, dodaj pozostałe pół szklanki cukru, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, jajka i olej do blendera z dwiema mąkami. Za pomocą blendera zmiksuj wszystko na jednolitą masę (asortyment wygląda idealnie). 3 Wlej przygotowane ciasto do formy na babeczki z papierowymi kubeczkami, zostawiając około centymetra wolnego miejsca na górze. Gotuj w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut lub do momentu, gdy wykałaczka wyschnie, w zależności od brojlera. Zbliżając się do pieczenia, ostudź i wyrzuć papierowe kubki. 4 Babeczki okazały się wyjątkowo przepyszne — były do pewnego stopnia chrupiące z pozoru i rozcierające się w środku. Babeczki można dowolnie udekorować lub posypać cukrem pudrem. Z tego przepisu udało mi się upiec 23 babeczki, w zależności od wielkości foremek na babeczki. Te babeczki, jak chciałbym pomyśleć, będą wspaniałym punktem zbieżności na stole wielkanocnym.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *