babeczki chałwowe – lista składników:
- orzechy
- 2 szt jajko
- 1/2 łyżeczki soda oczyszczona
- 10 dkg chałwy waniliowej u mnie dwie małe było trochę więcej
- 1 cukier waniliowy
- 250 ml jogurtu
- 125 ml olej
- pszenna
- włoskie
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
- rodzynki garść
- 2-3 łyżki cukier brązowy
- 25 dkg mąka
babeczki chałwowe Jak zrobić
Zobacz także: inna receptura
Babeczki z dużą ilością czekolady W kąpieli wodnej rozpuścić połamaną czekoladę i ostudzić. W oddzielnych miskach wymieszaj mokre i suche składniki, zanim dodasz mokre do suchych. Dodać upłynnioną czekoladę, dokładnie zmiksować. Napełnij papierowe kubki na patelni z herbatnikami. poziom 3/4 – przygotuj 20 minut w 180’C
Dodaj komentarz