Jak zrobić Babeczki bananowe z kakao i żurawiną

To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich przygotowanie nie zajmuje wiele czasu.

babeczki bananowe z kakao – lista składników:

  • 2,5 szklanki mąki tortowej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Garść żurawiny
  • 0,5 szklanki cukru
  • 4 jajka
  • 2 łyżki kakao
  • 4 banany
  • 20 dag margaryny

babeczki bananowe z kakao Jak zrobić

Zobacz koniecznie: inna receptura

1. Po rozpuszczeniu schłodzić margarynę. Widelcem rozgnieść banany. Wymieszaj upłynnioną margarynę, rozgniecione banany i żurawinę z jajkami, cukrem i łyżką przed dodaniem suchych składników i mieszaj do połączenia. Za pomocą trzepaczki napełnij foremki na herbatniki do 3/4 wysokości. Babeczki należy piec około 30 minut w 180 stopniach. suchy patyczek Ustaw stojak do gotowania na babeczkach, które zostały przygotowane w kuchence. Po pięciu minutach możesz wyjąć je z formy i pozwolić im całkowicie ostygnąć.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *