To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich przygotowanie nie zajmuje wiele czasu.
babeczki bananowe z kakao – lista składników:
- 2,5 szklanki mąki tortowej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- Garść żurawiny
- 0,5 szklanki cukru
- 4 jajka
- 2 łyżki kakao
- 4 banany
- 20 dag margaryny
babeczki bananowe z kakao Jak zrobić
Zobacz koniecznie: inna receptura
1. Po rozpuszczeniu schłodzić margarynę. Widelcem rozgnieść banany. Wymieszaj upłynnioną margarynę, rozgniecione banany i żurawinę z jajkami, cukrem i łyżką przed dodaniem suchych składników i mieszaj do połączenia. Za pomocą trzepaczki napełnij foremki na herbatniki do 3/4 wysokości. Babeczki należy piec około 30 minut w 180 stopniach. suchy patyczek Ustaw stojak do gotowania na babeczkach, które zostały przygotowane w kuchence. Po pięciu minutach możesz wyjąć je z formy i pozwolić im całkowicie ostygnąć.
Dodaj komentarz