Jak zrobić Alpejskie ciasteczka bożonarodzeniowe

Pyszne ciasteczka przekładane marmoladą żurawinową z odrobiną soku cytrynowego należą do jednych z wielu typowych, bożonarodzeniowych wypieków Austriaków. Ciasteczka są kruche, a po przełożeniu marmoladą robią się miękkie i delikatne.

ciasteczka bożonarodzeniowe – lista składników:

  • 1 cukier waniliowy
  • 1 jajko
  • marmolada żurawinowa (bez kawałków owoców)
  • 300 g masła
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 150 g cukru pudru
  • 400 g mąki + mąka do podsypywania stolnicy
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 200 g orzechów laskowych mielonych

ciasteczka bożonarodzeniowe Przygotowanie

Zobacz koniecznie: inna receptura


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *